Travel opens your heart

Uppdaterad: apr 16

Första gången jag reste utanför norden var jag 31 år gammal. Jag och en kompis hittade en billig resa i augusti till Bulgarien...Sunny Beach. Minns att brorsan sa - skärp dig, du är fan för gammal för Sunny Beach. Hade ingen aning om vad han menade. 2 år senare reste jag till Australien. Jag var fast...


Idag har jag rest till 40 länder. Jag hade aldrig kunnat tro för några år sedan om någon sagt till mig att jag inom loppet av 2 år kommer att hunnit med att besöka Canada, Alaska, Vietnam, Japan, Indonesien, Filipinerna, Kuba, Guatemala, Island....jag hade skrattat och sagt att det kommer jag aldrig att ha råd till. Aldrig i min vildaste fantasi hade jag kunnat drömma om att jag skulle få simma med whalesharks, besöka Hiroshima & Nagasaki. Flyga i ett seaplane över glaciärer eller besöka Canadas minsta bar. I februari detta år kom jag hem till Sverige igen efter ett besök i Filipinerna. Det verkar bli min sista resa på ett tag. Jag längtar ut, tillbaka till att upptäcka nya platser, förundras över allt nytt och annorlunda, nya dofter och smaker. Nyfikna blickar från främmande människor, lyssna till språk jag inte förstår och jag längtar efter att känna den där känslan av lycka över att få uppleva allt och känna sig så tacksam över allt man har och inte har, över alla möten och minnen som jag samlar på vägen.

“Travel opens your heart, broadens your mind and fills your life with stories to tell.”- Paula Bendfeldt

I mars skulle jag åkt tillbaka till Kuba för att träffa vänner jag mötte där. Jag ville besöka Varadero, Vinales och återse Havanna och Cienfuegos. Men det blir inte alltid som man tänkt sig. Jag hoppas att kunna göra den resan 2021.

I WISH I HAD NEVER GONE TRAVELING. SAID NO ONE EVER

Det finns inte en enda plats jag kan säga att jag ångrar att jag rest till. Naturligtvis finns det platser och tillfällen som inte alls varit som man förväntat sig. Mitt första möte med Kuba var en chock, jag trodde aldrig att jag skulle tycka om det. Min första stad i Kuba var Cienfuegos. Det var kväll och mörkt. Klev av i hamnen i Cienfuegos. Allt verkade så mörkt, smutsig och trasigt och det var inte alls som jag hade målat upp en bild i mitt huvud. Jag tänkte - Hur i hela världen ska jag kunna berätta för min pappa om det här? Han har ju alltid drömt om Kuba och det här kan jag inte förklara. Det skulle krossa hans dröm. Dag nummer 2 i dagsljus såg allt bättre ut och med lite Mojitos föll jag och blev störtförälskad. Det är fattigt, trasigt och smutsigt delvis ja, men så fyllt av liv, musik och nyfikenhet. Och med en fantastisk vacker natur. Och man kan föreställa sig hur vackert allt måste ha varit innan byggnaderna började förfalla.

Vad är dina bästa reseminnen och platser du aldrig glömmer? (#vacation #dreams#memories)


0 visningar
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now